Natt 5 - Joatka

Høsten og mørket har meldt sin ankomst i Finnmark , og de fleste av turene våre begynner derfor nå i mørket. Med hodelykter på og sekkene godt plantet på ryggen, begynte vi vandringa innover langs Joatka. Med oss på laget hadde vi Balder, som skulle være min følgesvenn videre innover vidda.

Dette var Susannes første tur i mørket uten krykkene, og gleden av igjen kunne gå var enorm. Da foten og balansen ikke var optimal ble ikke turen inn til campplassen mer enn et par kilometer. ( Hun skulle jo tross alt komme seg hjem igjen alene neste dag). Vi hadde sett oss ut et lite vann på kartet, og fant etterhvert frem til det. For de som ikke har orientert seg etter kart i mørket, så kan jeg skrive under på at det til tider kan være mer krevende enn orientering i dagslys. Dog er gleden av å våkne i en camp du ikke har sett i dagslys enda større!

Det var en kosesyk, eventyrlysten og frokostsulten bamse som tidlig fredags morgen brøt seg inn i teltet og sa God morgen til oss.
Å ha med hund på tur kan etter min mening sammenlignes litt med å ha med barn på tur. De våkner tidlig, må aktiviseres og er veldig godt selskap ;)
Det var et nydelig landskap som lå fremfor oss når vi omsider krøp ut av soveposene. Vidda strekte seg så langt øynene kunne se og solen glitret i det lille vannet nedenfor oss. Susanne plukket ferske blåbær og kokte havregrynsgrøt til frokost, før vi pakket sammen teltet og sa farvell og god tur til hverandre. Susanne måtte ned til bygda på jobb, mens jeg hadde gleden av langhelg og flere dager alene på vidda med Balder. Livet er ikke alltid rettferdig; )

Takk for turen.
-Mari

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

30, Alta

1. juli 2016 river to eventyrlystne og turglade jenter seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jentene ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Nedtellingen har så vidt begynt, og jentene varmer nå opp til eventyret med ukentlige turer med overnattinger i det fri.

Kategorier

Arkiv

hits