Storvannet - #nattinaturen 6/52Høsten er kommet til Alta, men uten regn! Vi bestemte tidlig denne uka at overnattinga i dag skulle foregå under åpen himmel, og vi drar avsted mot Storvannet på Kvenvikmoen. Vannet er lett tilgjengelig for oss som fremdeles går med en tursko og en crocs, men vi er allikevel helt uforstyrret i høstmørket. Kanskje ikke så rart, siden vi er på tur midt i uka og det er arbeidsdag dagen etter. Med høsten kommer også mørket snikende, og det er begynt å bli en tradisjon for oss at vi ikke kommer oss på tur før det er blitt mørkt. Så vi snubler oss fram og finner en bålplass, hvor vi kjapt fyrer opp for å få litt lys og se oss litt rundt i området. 

Vi har begynt å søke inspirasjon på nettet til våre turer og vårt store eventyr "På Ville Vidder," og i dag er det bestemt at vi skal følge vår nye inspirasjonskilde på Instagram, nemlig Bjørn Tore Moen, ambassadør for både Helsport og Devold (https://www.instagram.com/btmoen/).

Han har tidligere vært på tur og laget primuspizza fra bunn av, og vi lot oss glatt forføre av nydelige bilder han har postet. Så ut av sekken trylles det fram diverse små bokser med både hjemmelaget pizzadeig, grønnsaker, skinke, bacon og ost! Her skal det kokkeleres, og vi fyrer i gang hver vår primus for å steke hver sin pizza! Når man er ofte på tur, så mister bålpølsene litt sjarmen. Primuspizza var såre enkelt å lage, og vanvittig godt! Mette og gode ruller vi ut både soveposer og jervenduker, og legger oss godt til rette med ansiktet mot himmelen for å nyte sesongens første glimt av nordlys. Med et lite vinddrag i lufta, så holdt myggen seg også borte, så her var det bare å sovne inn til en himmel dekket av stjerner og grønne flammer! 

Vekkerklokka ringer dessverre grytidlig, men når det første man ser når man åpner øynene er solstråler mellom furutrærne, så er det ikke vanskelig å komme seg ut av posen. Her er det bare å få på seg sko og crocs for å vurdere om temperaturen i vannet frister nok til at man tar et morgenbad. Mari lar seg ikke friste i det hele tatt, hun holder seg ved bålet og passer på at morgenkaffen blir svart nok til at vi klarer nok en arbeidsdag. Etter nøye vurdering av både temperatur og steder for å komme seg opp av vannet med en skadet fot, så ender det med at jeg hinker litt slukøret tilbake til bålet for å få meg en stor kopp kaffe som kurerer gruffen. 

Vi nyter sola og den fantastiske høstmorgenen så lenge vi kan, før vi bærer utstyr tilbake til bilen og kommer oss avsted på jobb. Begge er vi enige om at "Tur er tur!," og det er et godt slagord vi skal ta med oss videre!


Takk for turen! - Susanne -

2 kommentarer

siss

11.01.2016 kl.10:32

Kjempeartig å lese. Så flotte turdamer!

På Ville Vidder

24.01.2016 kl.14:30

Tusen takk ??

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

30, Alta

1. juli 2016 river to eventyrlystne og turglade jenter seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jentene ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Nedtellingen har så vidt begynt, og jentene varmer nå opp til eventyret med ukentlige turer med overnattinger i det fri.

Kategorier

Arkiv

hits