Natt 9 - Gargialia

På veien opp til Beskades, har vi flere ganger lagt merke til en Gapahauk rett ved sommerveien. Natt 9 bestemte vi oss for å teste den ut. Det er uvisst for oss hvem som har bygd denne, eller hvem som evnt. eier den. Dog sjangset vi på at det gikk helt greit at vi lånte den en natt.

Som vanlig var det langt på kveld før vi begge var ferdig på jobb og klar for tur. Da jeg var ferdig tidligst, dro jeg opp i forveien og rigget opp for kvelden.
Etter skumringen hadde kommet og gått, og mørket for lengst hadde lagt seg over skogen. Så jeg billys i det fjerne. Ikke lenge etter hoppet en lykkelig Susanne ut av bilen. Det skal ikke mer til enn et ferdig opptent bål, for å få frem smilet hos henne. Det var heller ingen demper på stemninga , at en flaske rødvin lå å klargjorde seg ved bålkanten ; ) 

På en seng av det mykeste reinskinn, og med et bål som varmet kinnene forsvant vi begge inn i drømmeland.   Det er noe helt egent å sovne rundt et bål. Den deilige varmen som forsiktig stryker deg på kinnet. Den herlige knitringen som visker deg i øret, og de hypnotiske flammene som danser i mørket og fører tankene langt vekk fra dagens bekymringer og stress.   

For en gangs skyld var det Susanne sin tur å begynne på jobb først. Hun tok en enkel sammenpakning ( alt i jervenduken)  og forlot campen tidlig neste morgen. Igjen var jeg alene i skogen.
Sommerveien over beskades er godt brukt. Til morgenkaffen kunne jeg nyte synet av flere hundespann, som lett sprang oppover bakkene og forbi meg.
Noen ganger er det utrulig godt å sitte sånn, helt alene, men samtidig ikke alene i det hele tatt. Bålet er  balsam for sjelen, og hadde det ikke vært for arbeidet som ventet nede i Alta. Hadde jeg nok sotte der enda... ;)

Takk for en fin tur, og til de det måtte vedrøre.
Takk for lånet av gapahauken :)
- Mari 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

30, Alta

1. juli 2016 river to eventyrlystne og turglade jenter seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jentene ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Nedtellingen har så vidt begynt, og jentene varmer nå opp til eventyret med ukentlige turer med overnattinger i det fri.

Kategorier

Arkiv

hits