Et enklere liv?

1. mai flyttet jeg ut fra tryggheten og komforten av leiligheten min. Esker på esker ble stuet vekk på loft, i garasjer og i kriker og kroker hos venner. Bilen ble også fylt til randen, av alt jeg så på som nødvendig for de to siste måndene her i Alta.
Klesvasken skulle bli tatt hos venner, dusjing i kompo med trening på spenst, alt var planlagt og tilrettelagt. De to siste måndene av arbeid,skulle jeg bare nyte livet i skogen. Helt ærlig så jeg for meg at det kom til å bli lekende lett. Det ble det ikke!

De to første nettene bodde jeg hos Susanne. Det var helg , jeg var sliten etter en lang uke med prolaps, flytting og utvasking. Dørstokkmilen var lang.
Så kom sparket jeg trengte, og jeg Susanne og Raymond pakket tursekkene våre å dro avsted.
Etter mange runder rundt Alta hadde jeg funnet den perfekte campsighten ved Garrajohkka. Det viste seg senere at dette også var en populær plass for Altas ungdom å kjøre cross...
Hater når det skjer 😜  

Ukene gikk fort. Det ble ferie hjemme i Narvik og Piteå,  hytteturer og avkoblinger eller "vaskedager" hos Susanne. Det har nå gått 6 uker siden jeg flyttet ut og jeg kan telle antall overnattinger i det fri på mine to hender...

Drømmen om det enkle liv i skogen er en illusjon. Å kombinere fulltidsjobb med denne illusjonen er å bite over mer enn man klarer å tygge.
Det var en smule naivt å tru at dette skulle bli to enkle måneder. For drømmen om det enkle liv ble fort om til drømmen om rene klær, hår som ikke lukter bål, et kjøleskap å legge mat i, et tak over hodet, en sofa å hvile kroppen på, en telefon som ikke konstant er tom for strøm. Å slippe å unnskylde seg for at man lukter bål på møter, å måtte dusje før man trener for så å måtte dusje igjen, å måtte komme tidlig på jobb fordi man skal kunne skifte uten innsynet til Altas spreke morrajoggere. Som utrulig nok er overalt!
Ja det er nok ingen byer som har en så aktiv og friluftsglad befolkning som Alta. Uansett hvor godt jeg har prøvd å gjemme meg selv, teltet eller hengekøya unna så er det noen der. På sykkel,  til fots, med båt, med hund, på firhjuling, på moped. Privatliv innen kommunegrensen til Alta, er rett og slett umulig uten tak og vegger. Som om mangel på privatliv ikke var utfordring nok , så kan jeg nevne i fleng:
Organisering av å ha klær, klær til arbeid, klær til trening og klær til tur, klær til en finer anledning , klær til alle salgs vær som våren tilbyr, lett tilgjengelig, tørr og ren har vist seg å være en utfordring. Å oppevare mat over tid uten kjølemuligheter, å ha tilgang til nok vann og rent vann, og finne overnattingsplasser der utstyr ikke måtte pakkes sammen når man drar på arbeid, å holde styr og orden i alt av utstyr, når man har "baser" i fire forskjellige hus, på jobb og i bilen.
Det enkle liv er ikke ikke i skogen eller ved evebredden . Der er det harde liv, man må arbeide for alt. Hente vann, fyre bål, hente ved, fiske fisk, holde varmen, ja alt. Det enkle liv er der hjemme. Det enkle liv er å kunne hente ost uten svettedråper fra et kjøleskap. Det enkle liv er å ikke ha reinhår på absolutt alt av klær. Det enkle liv er å legge seg på kvelden uten å bekymre seg for om alt er vått når du våkner. Det enkle liv er å ikke sovne til lyden av kvister som knekker og angsten om det står en elg over deg om du åpner øynene. Det enkle liv er å komme på jobb uten barnåler i håret, sot på fingrene og bållukt i håret. Alt jeg gleder meg til med turåret, er alt jeg hater akkurat nå. For på fjellet spiller ikke alt dette noe rolle. Man kan gå dagevis uten og dusje uten at noen løfter et øyenbryn. Man har ikke noe arbeid å rekke ned til på morgenen så man kan dra lagt avsted. Man har ingen møter man må stille opp i,  så man kan lukte så mye bål man bare vil. Det enkle liv venter der ute, det er bare ikke her i Alta.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

27, Alta

1. juli 2016 river en eventyrlysten og turglad jente seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jeg ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Følg meg på mitt evntyrår! ;)

Kategorier

Arkiv

hits