Et oppgjør mot turregler

Det er i dag kun 5 dager igjen til 1 juli. fem dager igjen med gullongene i barnehagen. Fem dager til å få tatt avskjed med alle kjente og kjære her i Alta. Fem dager til å suge til seg alt av minner som jeg kan bære med meg i hjertet de neste månedene. Helst føler jeg for å bare snike meg avgårde i bilen, slippe unna alle avskjedene, slippe å vise hvor tungt jeg synes det å skal reise bort fra denne plassen og alle som jeg er blitt så uendelig glad i.  Reisefeberen koker over i kroppen, det kribler i alt av fingre og ben etter å få startet.

Men før jeg drar vil jeg gjøre en aldri så lite oppgjør mot dere i turpolitiet!

Regler er til for å brytes!

Vi mennesker lever og ånder tydeligvis etter regler. For er det noe jeg blir spurt om ofte, så er det akkurat dette med regler.
Hva har jeg lov til og hva har jeg ikke lov til å gjøre i løpet av turåret mitt.
Hvorfor alle på død og liv skal henge seg opp i akkurat dette forstår jeg meg ikke på, men svaret mitt er hvertfall klinkende klart uansett hvilke regler de spør om.

Det finnes ingen regler!
Absolutt ingen skal kunne komme å fortelle meg hva jeg kan eller ikke kan gjøre i løpet av mitt turår. For det er nettopp det det er, det er MITT turår.
Det er mitt store drømmeår, som jeg har planlagt, drømt om og gledet meg til lenge.
Kommentarer som "det er ikke skikkelig om du ikke kun sover i telt" , eller "er det juks om du drar hjem til jul" eller klassikeren "skal du jukse og handle maten din på rema 1000 eller skal du kun leve av naturen?" Ja de går inn det ene øret og ut det andre ;)

Det at jeg har tatt meg fri fra mitt vanlige liv, er ikke for å overleve av naturen. Jeg kommer i aller høyeste grad til å leve på helt normal mat, handlet på helt normale matbutikker.

Det at jeg har tatt meg et friår er ikke for å teste ut hvordan det er å bo i et telt i 12 måneder. Jeg har bodd i telt i alle slags årstider,  og er godt kjent med både fordelene og ulempene av teltlivet. Telt er en av mange bomuligheter man har på tur, men slettes ikke den eneste.
Det er flere åpne koier, hytter, turiststuer, hengekøye, gapahuker, under åpen himmel, venner , hoteller.
Hvordan jeg velger å overnatte  kommer til å henge sammen med hvor jeg er og hvorfor jeg er der.

Det å ha tatt seg et år fri for å være på tur betyr ikke at jeg kommer til å være på tur 365 dager i strekk. Det kommer til å bestå av flere lange turer og enda flere korte turer. Det kommer også til å bestå av pauser eller pusterom mellom slagene.
Dette er noe jeg vet jeg kommer til å sette ekstremt stor pris på etter lengre perioder på tur.
Første pause etter allerede planlagt, og det blir godt å ha denne gulleroten å se fram til når dagene blir tung på min første langtur.

Så var det dette med penger da, har jeg nok penger til et helt år?
Mest sannsynlig ikke. Regningene kommer fortsatt til å tikke inn på nettbanken, utgiftene kommer fortsatt til å være der og det sier seg selv at en gang kommer det til å bli tomt. Om dette skjer i løpet av året vet jeg ikke, men det er ikke verdens undergang om det skjer. Da får man heller bare ta seg litt jobb til pengene er inne på bank, før man fortsetter som før. Dette ser jeg på som en mulighet til å få prøvd seg på noe nytt. Kanskje finnes det en jobb der ute der jeg kan kombinere min drøm om friluftslivet i jobben? 

Uansett hva som kommer til å skje det neste året, så vet jeg en ting. Jeg gleder meg til å dele dette eventyret med dere alle! Å forhåpentlig blir du inspirert til å skape ditt egent eventyr, et eventyr det du selv kan bestemme hvilke regler du skal eller ikke skal følge ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

27, Alta

1. juli 2016 river en eventyrlysten og turglad jente seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jeg ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Følg meg på mitt evntyrår! ;)

Kategorier

Arkiv

hits