Nordlandsruta

Nordlandruta strekker seg 650 km fra Harrvassdalen i sør, til Bjørnfjell helt nord i Nordland.  Nest siste stopp på ruten er mitt barndomshjem og paradis Katterat. Så da sier det seg  selv at dette er en tur og et prosjekt som ligger mitt hjerte nært.

I samarbeid med Polarsirkelen Friluftsråd skal jeg de neste måneder nyte, spasere, dokumentere og feriere meg gjennom vårt langstrakte fylke Nordland.

I alt 40 hytter skal besøkes. Elver skal krysses, fjell skal bestiges, stier skal vandres, utsikter skal nytes, nye bekjennskaper skal oppstå, ben skal bli slitne, føtter skal bli såre, og alt dette gleder jeg meg utrulig mye til...men jeg må også minne meg selv på det når...

Når det står på som verst i de siste klargjøringene.
Det skal pakkes og handles inn tørrmat for 8 uker. Dette skal så fordeles inn i etappe- og dagsrasjoner.  Turen vil bestå av til sammen 8 etapper, og enden av hver etappe er lagt nær vei slik at jeg kan plukke opp forsyninger som er lagt ut på forhånd.
I tilegg til mat kommer hygieneprodukter, gass til primus og diverse annet man trenger påfyll av underveis. Hvor mye man trenger av alt og hvor man blir å trenge mer, er regnet ut og nesten tegnet inn på kartet.
Man tar seg selv i å regne alt fra hvor mye dopapir man har behov for på 8 uker, til hvor mange km en dorull strekker på kartet. Det er rett og slett uendelig mange spørsmål man må finne svar på, som man aldri selv har lurt på før.
Heldigvis for meg har jeg hele familien og mange venner rundt meg her hjemme i Narvik, som stiller opp og hjelper til.
Dette er ikke noe enkeltmansforetak for å si det sånn.
Her er det onkler som måler opp avstander på kartet, ei mor som handler inn, far som leser seg gjennom utallige nettsider og bøker for å finne informasjon, søsken som oppmuntrer og støtter, gudforeldre som tilbyr utstyr og følge på veien. Og ikke minst skal flere være med på deler av turen med meg. Det kaller jeg å stille opp det! 
Men all denne planlegginga,  og pakkingen og slitet og maset kommer til å være verdt det.
For de neste to månedene er jobben min å gå på tur. Våkne på tur. Legge meg på tur og konstant være på tur. Det kaller jeg drømmejobb i skikkelig kontorlandskap det! 

2 kommentarer

Mari Mortensen

05.07.2016 kl.11:03

Du e så tøff Mari! For et fantastisk eventyr du skal ut på :D

På Ville Vidder

06.07.2016 kl.01:05

Tusen takk Mari! Ja gleder meg helt vilt :D

Skriv en ny kommentar

På Ville Vidder

På Ville Vidder

27, Alta

1. juli 2016 river en eventyrlysten og turglad jente seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jeg ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Følg meg på mitt evntyrår! ;)

Kategorier

Arkiv

hits