Jeg lurer på hva du har i bagasjen - Påkledning

Lurer du på hva man trenger å ha med i sekken, når man skal være på tur i 60 dager?
Slapp av, det gjorde jeg også.
Man lærer mens man lever, men også mens man går. Det er bare en litt tyngre måte å lære på...
Siden turstart har jeg sakte men sikkert bynt å klekke ut hva slags overdådigheter jeg har klart å pakke med meg, og hvor godt det skal kjennes å bli kvitt dem.
Nå på dag 10 i Umbukta fikk jeg endelig mulighet til å bli kvitt all denne dødvekta. Flere kilo dødvekt for å være helt ærlig... 

Så tenkte jeg skulle fortelle litt, om hvilke klær, utstyr og duppeditter som kom gjennom nåløyet og hvorfor.

Første kategori ut PÅKLEDNING

Yttertøy
💙 En superlett dunjakke fra Mountain Hardwear.

💙 Vind og vanntett gore-tex jakke fra Missing link.

💙 Vind og vanntett overtreksbukse fra Lowe Alpine

💙 Et par ullhansker fra Aclima

💙 Supertynne og lette gore-tex votter fra Haglöfs

💙 Foret lue fra Luefabrikken G-Anette

💙 Tynn buff fra Hekta på tur

💙 Buff i ull fra Devold

Innertøy

💛 En shorts av ukjent merke.
Det viste seg at min egen shorts ble for kort for lange fjellturer... så byttet den inn mot mamma sin her ;)

💛 Netting-ullundertøy fra Brynje, topp og bukse

💛 Turbukse fra Lundhags

💛 Ulltrøye fra Peak Performance

💛 Tynn fleece fra Stormberg

💛 Tynn fleecevest fra D.A.D Sporstwear 

💛  Ullbh fra Aclima og ulltruser fra Peak Performance

💛 diverse ullsokker og et par tjukke hjemstrikka lester.

Er veldig fornøyd med alt av klær jeg har med meg i sekken nå. Om du har spørsmål eller lurer på noe angående klær og påkledning , bare spør. Så skal jeg svare etter beste evne :)

- Mari 

Nordlandsruta

Nordlandruta strekker seg 650 km fra Harrvassdalen i sør, til Bjørnfjell helt nord i Nordland.  Nest siste stopp på ruten er mitt barndomshjem og paradis Katterat. Så da sier det seg  selv at dette er en tur og et prosjekt som ligger mitt hjerte nært.

I samarbeid med Polarsirkelen Friluftsråd skal jeg de neste måneder nyte, spasere, dokumentere og feriere meg gjennom vårt langstrakte fylke Nordland.

I alt 40 hytter skal besøkes. Elver skal krysses, fjell skal bestiges, stier skal vandres, utsikter skal nytes, nye bekjennskaper skal oppstå, ben skal bli slitne, føtter skal bli såre, og alt dette gleder jeg meg utrulig mye til...men jeg må også minne meg selv på det når...

Når det står på som verst i de siste klargjøringene.
Det skal pakkes og handles inn tørrmat for 8 uker. Dette skal så fordeles inn i etappe- og dagsrasjoner.  Turen vil bestå av til sammen 8 etapper, og enden av hver etappe er lagt nær vei slik at jeg kan plukke opp forsyninger som er lagt ut på forhånd.
I tilegg til mat kommer hygieneprodukter, gass til primus og diverse annet man trenger påfyll av underveis. Hvor mye man trenger av alt og hvor man blir å trenge mer, er regnet ut og nesten tegnet inn på kartet.
Man tar seg selv i å regne alt fra hvor mye dopapir man har behov for på 8 uker, til hvor mange km en dorull strekker på kartet. Det er rett og slett uendelig mange spørsmål man må finne svar på, som man aldri selv har lurt på før.
Heldigvis for meg har jeg hele familien og mange venner rundt meg her hjemme i Narvik, som stiller opp og hjelper til.
Dette er ikke noe enkeltmansforetak for å si det sånn.
Her er det onkler som måler opp avstander på kartet, ei mor som handler inn, far som leser seg gjennom utallige nettsider og bøker for å finne informasjon, søsken som oppmuntrer og støtter, gudforeldre som tilbyr utstyr og følge på veien. Og ikke minst skal flere være med på deler av turen med meg. Det kaller jeg å stille opp det! 
Men all denne planlegginga,  og pakkingen og slitet og maset kommer til å være verdt det.
For de neste to månedene er jobben min å gå på tur. Våkne på tur. Legge meg på tur og konstant være på tur. Det kaller jeg drømmejobb i skikkelig kontorlandskap det! 

På Ville Vidder

På Ville Vidder

27, Alta

1. juli 2016 river en eventyrlysten og turglad jente seg løs fra hverdagens trygghet for å utfordre seg selv mot Nordkalottens villeste vidder. I et år skal jeg ture, oppleve og oppdage hva Norge, Sverige og Finland har å by på nord for Polarsirkelen. Følg meg på mitt evntyrår! ;)

Kategorier

Arkiv

hits